BioPlus Equine

Verbetert immuungerelateerde allergische aandoeningen.

Staart- en manenexceem bij paarden

Sweet-Itch (staart- en manenexceem) is een slopende en in ernstige gevallen een mogelijke schadelijke aandoening die, voor sommige paarden, levenslange ellende betekent waarvoor conventionele behandelingen varieren van onvoldoende tot ineffectief.

BioPlus voor paarden zorgt ervoor dat het paard op een natuurlijke manier gebruik maakt van zijn eigen immuunsysteem wat het uiteindelijk mogelijk maakt zichzelf effectief te behandelen.

Na vele jaren van wetenschappelijk onderzoek, inclusief een onderzoek aan het Sweet-Itch Centre in 2008 bij 135 paarden, bleek dat er in de meerderheid van de gevallen verbeteringen waren tussen 20% en 80% en dat slechts 4.4% helemaal niet reageerde.

Onderzoeken in 2007, 2009 en 2011 lieten vergelijkbare resultaten zien.

Samenstelling

BioPlus Capsules bevatten 2mg-T101, een in de EU goedgekeurd bio-eiwit voor gebruik bij dieren onder de FEFAC-code NL-01462/3 plus 68 mg beta-glucan 1,3-1,6 FEFAC-code NL-05227, minder dan 0.45mg zinkoxide, in een disaccharide hulpstof en minder dan 0.45mg sipernat in een gelatinecapsule, omhulsel afgeleid van niet-dierlijke bronnen.

Er zijn geen gevallen bekend van  kwaadaardige elementen zoals toxinen of andere bijwerkingen.

Toepassing

Eén capsule die wekelijks in een kleine hand voer wordt gegeven.