Grote innovatie voor kleine huisdieren!

Flexineb C1

Flexineb C1 (gezelschapsdieren) is een volledig geïntegreerde verneveling die is ontworpen om een aantal ademhalingsziekten in een groot aantal kleine huisdieren zoals katten, honden, knaagdieren, reptielen en vogels te kunnen behandelen.

Hierbij wordt dezelfde ‘vibrerende mesh’ verneveling technologie gebruikt die de internationale prijs winnende Flexineb E2 voor paarden heeft. De Flexineb C1 kan worden gebruikt om een aantal aandoeningen te behandelen zoals feline-astma, allergische rhinitis bij katten en chronische bronchitis en larynx verlamming bij honden. Het kan ook worden gebruikt om een aantal luchtweginfecties geassocieerd met kleine huisdieren te behandelen.

Wat is verneveling?

Verneveling is een behandelingstechniek waarbij kleine bolvormige druppels ‘aerosol’ medicatie worden gemaakt en ingeademd door de patiënt.

Een vernevelaar is een apparaat dat dit doet. Het is zeer vergelijkbaar in ontwerp en gebruik als een astma-inhaleertoestel, maar is gemakkelijker te gebruiken en iets meer relaxed vanwege de eenvoudige mechanica en stille werking. Dit kan dan de voorkeur geven in sommige gevallen, zoals bij patiënten die nerveuze reacties op de geluiden door inhalatoren geven of niet lastig zijn bij het geven van orale medicatie. In tegenstelling tot een inhalator, waarbij gespecialiseerde afstandshouders nodig zijn bij de behandeling van kleine huisdieren, hoeft u niet de ademhaling op een bepaald tijdstip in de gaten te houden. De Flexineb C1 vernevelaar, wanneer deze is ingeschakeld, zal direct beginnen om de medicatie bij een lage snelheid in het masker te vernevelen en zal de patiënt rustig en normaal inhaleren bij hun normale ademhaling. Dit maakt het passief en het betekent ook dat de verzorger de medicatie gemakkelijker kan toedienen aan de patiënt.

Waarom een Nebuliser gebruiken?

Een vernevelaar is een apparaat die medicatie verandert van een vloeistof tot een fijne nevel, zodat deze gemakkelijker in de longen kan worden ingeademd. Het is bijzonder effectief in het geven van geneesmiddelen aan kleine huisdier patiënten waarbij langdurige geneesmiddelen therapie niet wenselijk is en de patiënt moeite heeft met de MDI (Metered Dose Inhaler). Vernevel therapie wordt vaak aangeduid als “ademhalingsbehandeling”.

Snel, Draagbaar, veelzijdig apparaat voor kleine huisdieren:

 • Stil

  Geen lawaai waar uw huisdier bang van wordt tijdens het gebruik.

 • Eenvoudig te gebruiken

  Minimaal aantal onderdelen en in één keer aan / uit knop.

 • Draagbaar

  Batterij, zodat het overal kan worden gebruikt.

 • Snel

  Snellere behandeling per keer in vergelijking met compressor-vernevelaars.

 • Kosten efficiënt

  Kostenbesparingen op medicatie in vergelijking met andere therapieën zoals MDI (Meterdosisinhalatoren).

Verschillende patiënten – verschillende maskers

geen probleem voor Flexineb C1!

Ons apparaat kan door middel van verschillende maskers, door kleine en grotere dieren worden gebruikt waardoor deze manier van behandelen voor veel dieren toepasbaar is!

We hebben aan u gedacht als het gaat om alle rassen, groot en klein! We hebben een assortiment van maskers die geschikt zijn voor alle rassen en grootte van het dier, zelfs een aerosol-box voor gebruik bij zeer kleine dieren!

De openingsdiameter van de Flexineb C1 Siliconen maskers zijn:

Maat 00

Ø22 mm – Zeer kleine dieren
Maat 0
Ø32 mm – Katten en kleine honden
Maat 1
Ø40 mm – Middelgrote honden
Maat 2Ø50 mm – Grote honden