De innovatieve vernevelaar voor paarden

De Flexineb is ontwikkeld in Ierland met de hulp van Ierse en internationale dierenartsen, trainers en eigenaren, is het ideaal voor een aantal problemen zoals: EQUINE ASTHMA, RAO (dampigheid), EIPH (longbloedingen), seizoensgebonden hoesten en loopneuzen gedurende de winter wanneer ze meer op stal staan.

Medicatie vernevelen

De Flexineb is een revolutionaire vernevelaar die ervoor zorgt dat de vernevelde diergeneesmiddelen of natuurlijke oplossingen rechtstreeks in de luchtwegen van het paard komt, daar waar het probleem zit. Het werkt met een oplaadbare batterij en heeft een uniek flexibel masker met een doorzichtige vernevelkamer en medicatie cup.

Tot in de kleinste longblaasjes

Het masker werkt via het zogenaamde piëzo-effect. In de medicatiecup wordt de in te ademen vloeistof mechanisch gezeefd door een trillingsmembraan (vergelijkbaar met poedersuiker, die door een zeef wordt geschud). Het resultaat is een super fijne nevel met een optimale deeltjesopbrengst. Deze nevel is zo klein dat het ook de kleinste longgebieden bereikt (71% van de vernevelde deeltjes hebben een deeltjesgrootte van 5my, 39% tussen 2 en 5my, 23,75% tussen 1 en 2my ). Zo wordt de medicatie optimaal opgenomen door de longen.

De Flexineb voor dierenartsen

Dr. Emmanuelle van Erck Westergren is specialist op het gebied van interne geneeskunde en luchtwegaandoeningen bij paarden. Ze is een opinieleider op het gebied van geneeskunde bij sportpaarden en betrokken bij verschillende officiële sportorganisaties (FEI, FRSEB, ICEEP). Al jaren gebruiken zij en haar klanten de Flexineb.

In deze video krijg je antwoorden op de vragen:

  • Waarom zijn dierenartsen blij met de Flexineb
  • Wat wordt er vernevelt met gebruik van Flexineb?
  • Hoe is het gebruik van de Flexineb voor paarden?

Wat is verneveling?

Verneveling is een techniek waarbij medicatie of natuurlijke oplossingen verneveld worden in kleine deeltjes, klein genoeg voor het paard om te inhaleren. Ook wel bekend als aerosol therapie. De grootte van deze deeltjes is essentieel voor de meest optimale absorptie aan de longen. 71% van het vernevelde geneesmiddel zal de achterste luchtwegen bereiken, terwijl de rest van de vernevelde vloeistof de bovenste luchtwegen en luchtpijp bereiken.

Compact en makkelijk in het gebruik

Volledig geïntegreerd systeem, de vernevelkamer is direct verbonden met de geïntegreerde medicatie cup – zodat er geen medicatie wordt verloren in lange slangetjes. Het indicatie lampje van het batterijvermogen geeft het aan als de batterij bijna leeg is. Automatische uitschakeling na 35 minuten.

Draagbaar en stil

Gemakkelijk te gebruiken – geen kabels, slangen of lange draden. Een volledig oplaadbare lithium-ion batterij (tot 4 uur bedrijfstijd). Volledig stil – dit zorgt ervoor dat het paard ontspannen is tijdens het hele proces.

Toepassingen

Flexineb E3 is geschikt voor bronchodilatoren, antibiotica, corticosteroïden, natuurlijke therapieën en slijmoplossers.

Verschillende maten

Het masker is verkrijgbaar in 3 maten, Veulen/Pony, Paard en Large.

Uniek en aanpasbaar

3 verschillende standen op de controller beschikbaar, voor de meest optimale verneveling van het gekozen diergeneesmiddel. De Medicatie Cup is een vervangbaar onderdeel van het Flexineb E3 systeem met een levensduur van ongeveer 120 doses, afhankelijk van het geneesmiddel dat wordt gebruikt en hoe goed de medicatie cup wordt onderhouden.

Comfortabel en lichtgewicht

Flexineb E3 is de enige beschikbare vernevelaar met een flexibel masker, die goed aansluit aan de neus van het paard. Snel en gemakkelijk, in twee stappen aandoen en het weegt slechts 1 kilo.

Inhoud en garanties

Het Flexineb E3-systeem bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen. Het wordt geleverd in een duurzame herbruikbare grooming-kist om jouw apparaat te beschermen.

Het Flexineb E3 masker en de unit heeft een 12 maanden garantie. De medicatie cup levert gemiddeld 120 behandelingen, dit is een onderdeel wat aan slijtage onderhevig is. Medicatie cups zijn los te bestellen.

NIEUW

ImmunoSan

Inflammatoire aandoening van de luchtwegen is een ernstige aandoening bij sportpaarden. Doordat ze veel reizen en hoge prestaties moeten leveren zijn ze eerder vatbaar voor infecties. Doormiddel van ImmunoSan in combinatie met de Flexineb kunnen luchtwegen behandeld worden zonder gebruik te maken van antibiotica.