Magneetveldtherapie voor honden en paarden

Magneetveldtherapie voor honden en paarden

Magneetveldtherapie

Magneetveldtherapie of electrische celsimulatie, heeft niets met magneten te maken. De magneetveldtherapie maakt wel gebruik van hoogfrequente, pulserende magneetvelden. Op deze manier wil men het ionentransport door de wand van onze lichaamscellen vergemakkelijken. Deze magneetvelden zijn in dit geval dus uitsluitend van electromagnetische aard. Ze ontstaan doordat een electrische spanning wordt opgewekt in een spoel. Rond deze spoel ontstaat op zijn beurt een electromagnetisch veld. Door deze electrische stroom nu geregeld te onderbreken, ontstaan pulsen. Magneetvelden trillen op specifieke frequenties. Deze frequentiues komen overeen met die van onze lichaamscellen. Dit fenomeen noemt men, in wetenschappelijke kringen, resonantie. Het is uitgerekend deze resonantie, die ervoor zorgt dat het magneetveld het trillingsbereik van onze lichaamscellen en organen kan beïnvloeden.

De magneetveldtherapie is een wetenschappelijk onderbouwde geneeswijze, die zowel onze gezondheid als onze vitaliteit bevordert en ondersteunt. Als gevolg van de steeds maar toenemende milieuvervuiling en electrosmog, komt ons magnetisch evenwicht steeds onder grotere druk, en geraakt daardoor uiteindelijk zelfs volledig uit evenwicht. Op deze manier wordt ook de goede werking van onze celstofwisseling meer en meer bemoeilijkt. Dit resulteert in een groeiend aantal gezondheidsklachten bij mensen van oververmoeidheid, tot allerlei chronische aandoeningen, chronische pijnen, angst, stress en burn-out. De snel evoluerende magneetveldtherapie, kan nu perfect op al deze aandoeningen worden afgestemd. Zodanig zelfs dat deze meer en meer in de topsport wordt gebruikt en nu dus ook beschikbaar voor dieren.

Magnetovital magneetveldtherapie

Het is heel gemakkelijk om uit de 216 verschillende variëteiten een ​​individueel programma te kiezen per behandeling, wanneer je de Magnetovital producten neemt.

Waarom is het zo belangrijk om te kunnen variëren?
Iedereen weet dat dieren veel gevoeliger zijn dan mensen. Dit betekent dat een dier gewoonlijk therapie-effecten vertoont onmiddellijk na het inschakelen van het systeem. Deze reactie wordt meestal gevolgd door puur ontspanning, maar kan ook worden gevolgd door nervositeit. Als het huisdier of paard nerveus reageert, is het gemakkelijk om dit te regelen via de frequentie of veldsterkte. Dit geeft het dier een maximum aan therapiecomfort. Wanneer je een controller hebt met 3, 5 of 7 programma’s ben je afhankelijk van het feit dat het dier de frequentie accepteert of het pakket van frequenties dat het programma heeft en niet reageert met nervositeit. Wanneer je zou gaan werken met het concept van Magnetovital, heb je de mogelijkheid om de frequentie zo hoog of laag te houden als je wilt, of om de frequentie met één of twee Hz te verhogen/verlagen tot de effectieve frequentie.

Honden en kleine huisdieren

De therapiemat voor huisdieren is beschikbaar in de standaardmaat 180 tot 65. De mat voor huisdieren heeft een speciale hoes met een waterbestendige doek die is voorzien van een rits en een oogje, dus de hoes kan op elk moment worden gewassen.

Paarden

De dekens bedekken het lichaam van het paard mét of zonder een element voor de nek, en hebben de beschikking over 8, 16 of 25 koperen spoelen. Dit is waarschijnlijk het hoogste aantal spoelen, dat je in een deken vinden om het hele lichaam van het paard te bedekken. Bovendien gebruiken we de modernste, zeer lichte en wasbare materialen. De covers van alle applicators kunnen worden afgeritst. Bovendien zijn de beenkappen voorzien van kabels met een lengte van ongeveer 150 cm.

Waar zou je op kunnen letten bij het kopen van een magneetveldtherapie systeem?

Aantal spoelen: hoe meer spoelen een systeem heeft, hoe meer stimulatiepunten worden gegeven! Het magnetisch veld wordt altijd opgebouwd in het midden van een spoel, het vermindert naar het buitenste gedeelte van de spoel, en aan de rand is er ook een hoger magnetisch veld meetbaar. Met dit hoge aantal spoelen heeft Magnetovital nieuwe criteria gesteld op het gebied van pulserende magneetveld behandelingen.

Gewicht: wanneer een paardendeken 8, 10 of 15 kg weegt, is de therapiedeken extreem moeilijk op te leggen en degene die de deken tilt zou daarna een ​​therapie voor zichzelf moeten doen te maken zichzelf daarna. Denk aan een grote emmer die tot de rand vol is met water en stel je voor je moet deze emmer optillen. In feite zijn er zelfs dekens die niet 10 maar 25 kg wegen. Ondanks het hoge aantal spoelen dat we hebben is onze deken met 16 spoelen slechts 3 kg, wat zorgt voor een maximum aan comfort voor het paard.

Reiniging: Zoals we allemaal weten, kan een deken in de stal vies worden. Daarom is er de mogelijkheid om de cover van de magneettherapie deken af ​​te doen, om het te wassen.

Flexibiliteit: een langere kabel zorgt ervoor dat de applicators tegelijk kunnen worden gereguleerd met slechts één controller.