Een partner, gespecialiseerd in innovatie’s

’Microdrops

Droge ogen tijdens de chirurgische ingreep voorkomen én hygiënisch werken tegelijkertijd? Dat kan met Microdrops.

Microdrops is gebaseerd op natuurlijk hyaluronzuur, en speciaal ontwikkeld om droge, geïrriteerde ogen te bevochtigen, smeren en beschermen – vooral tijdens chirurgische procedures. Microdrops vormt een traan-vervanger die fungeert als een heldere, zachte en beschermende barrière voor het hoornvlies.

Hyaluronzuur is een molecuul dat van nature in het oog voorkomt. Hyaluronzuur bindt water zodat het oog vochtig gehouden terwijl het epitheel wordt gesmeerd. Microdrops bevat hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht, wat resulteert in een zeer vloeibaar, elastisch en langwerkend product, welke de dierenartsen een ideale oplossing geeft voor dieren die droge ogen ontwikkelen tijdens chirurgische ingrepen.

De druppels bestaan uit een zuiver biologisch materiaal dat geen bekende bijwerkingen heeft en waarbij er geen risico is op overdosering. De oogdruppels kunnen ook met profijt worden gebruikt als een oogbad voor stof en vuil in de ogen.

Voordelen Microdrops

  • Past zich snel in het oog aan en heeft een direct effect
  • Langdurige verlichting en bescherming van het hoornvlies
  • Hersluitbare pipet, kan worden bewaard tot 12 uur
  • Vrij van conserveermiddelen
Microdrops Technical Data
Sodium hyaluronate2mg/ml
Molecular weightavg 4 million Dalton
pH6.8-7.6
Shelf life3 years
Storage2-25°C
Volume (ml)0.4ml
Box (units)15

’Lubravisc®

Lubravisc Vet is een hyaluronzuur met een moleculair gewicht van 4 miljoen Dalton in een 2ml injectiespuit.

Nupsala Veterinary Services

Het team van Nupsala Veterinary Services verstrekt al gedurende vele jaren een gewaardeerde service aan de veterinaire beroepsgroep. Regeneratieve geneeskunde, business development en product-aanbod vormen de basis van onze dienstverlening.

Nupsala is belangrijk geweest bij de ontwikkeling van het gebruik van stamcellen en PRP bij paarden. Het Nupsala team heeft tevens ervaring op het gebied van tissue engineering en orthopedie bij honden.