De kreupelheid van je trouwe viervoeter is één van de meest frustrerende dingen

Orthokine Vet

De kreupelheid van je trouwe viervoeter is één van de meest frustrerende dingen. Voor de gewrichten van je viervoeter is het elke dag hard werken. Echter, deze dagelijkse last kan zijn tol eisen: Kreupelheid veroorzaakt door osteoartritis het resultaat.

Regeneratieve geneeskunde

Aandoeningen van het bewegingsapparaat spelen een grote rol bij dieren. Verwondingen aan gewrichten, pezen en de rug kunnen zeer beperkend zijn. Niet alleen de dieren hebben er (veel) last van, maar ook de eigenaren worden geconfronteerd met af en toe zeer emotionele gevolgen.

Conventionele medicatie (pijnstillers, cortisone) zijn effectief maar niet altijd even duurzaam en veilig. Met regeneratieve geneeskunde werk je met lichaamseigen eiwitten (Groei-factoren en cytokinen) en is langdurig effectief. Autologe (afkomstig van de patiënt) bloedproducten zoals autoloog geconditioneerd serum (ACS) en Platelet Rich Plasma (PRP) bevatten veel nuttige eiwitten die gecontroleerd en gereguleerd de genezing optimaliseren. Om het regeneratieve effect van deze eiwitten te gebruiken, wordt het afgenomen bloed op een speciale manier behandeld.

Aanleiding voor onderzoek

Artrose is niet alleen het gevolg van letsel of slijtage. Er is ook een biologische oorzaak waardoor artrose ontstaat: grote hoeveelheden van een agressief eiwit, interleukine-1 in het gewricht. Naast het afbreken van kraakbeen, veroorzaakt dit eiwit ontstekingen, die weer verdere schade en pijn in het gewricht veroorzaken.

De speciale therapeutische benadering

Conventionele therapieën bestrijden meestal alleen de symptomen van artrose. In de meest ernstige gevallen is een operatie de enige oplossing. De Orthokine®vet-therapie is anders. Het bestrijdt de oorzaak van de ziekte met het eigen verdedigingsmechanisme van het lichaam: de goed eiwitten!

De Orthokine®vet-therapie

Ingrijpen in het ontstekingsproces

Probleem

Er zijn te veel agressieve eiwitten in het gewricht. Deze gaan op de specifieke receptoren zitten.

Het gevolg:
• ontsteking
• pijn

Behandeling

De Orthokine®vet-therapie met de goede eiwitten worden geïnjecteerd in het gewricht.

Het effect:
• het ontstekingsproces wordt onderbroken

Het succes

De goede eiwitten overspoelen de receptoren en onderdrukken de agressieve, slechte eiwitten.

Het resultaat:
• minder ontstekingen, minder pijn
• verbeterde beweeglijkheid

Effectief en veilig

Orthokine®vet IRAP voor ACS en Osteokine® voor PRP worden al meer dan 10 jaar in de diergeneeskunde wereldwijd zeer effectief en veilig toegepast. Wij zijn de distributeur van deze producten die door de dierenarts kunnen worden gebruikt om de ACS en PRP te produceren.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de Orthokine®vet-therapy?
Vraag ons ernaar!